A TEAM UNICORSE Kiss Norbival az ETCC-n

A TEAM UNICORSE Kiss Norbival az ETCC-n

Szerző: Unicorse

Fotó: a szerző

2014. április 1. 18:04

 

Kiss Norbi vezeti az Alfa Romeo 156 S2000-et az április 20-án megrendezésre kerülő FIA ETCC szezonnyitón a Paul Ricardon.

Csapatunk a TEAM UNICORSE megállapodott Kiss Norberttel és csapatával, az OXXO ENERGY TRUCK RACE TEAM-el, melynek értelmében Norbival vágunk neki az európai kupasorozatnak.

Csapatunk a teljes szezonra leadta nevezését, és bár Norbi idén az FIA TRUCK RACE Európa Bajnoki címének megszerzésében is érdekelt, a két sorozat időbeosztása lehetővé teszi, hogy a kamionversenyzés mellett újra túraautóba ülhessen.

Az elméleti megállapodás már a tél közepén megszületett a két csapat között, és mostanra minden részletet sikerült tisztáznunk. A tervek szerint még tartunk egy ismerkedő tesztet a francia verseny előtt, hogy ott már teljes mértékben a finomhangolásra tudjunk koncentrálni. Az öt versenyhétvége közül kettő egybeesik a kamionbajnokság futamaival, így ezen még dolgozunk. Ami biztos, hogy mi mindenképpen ott leszünk.

Borbandi Zsolt csapatvezető:
"Nagyon örülök, hogy sikerült Norbival megegyeznünk. Ő mindenképpen az egyik legjobb magyar pilóta, és biztos vagyok benne, hogy rajta nem fog múlni a jó eredmény elérése. Másfelől azt is tudom, hogy az autónk versenyképes. Ez az autó a típus legutolsó WTCC-s fejlesztése.
A motor tavaly megkapta az Autotecnica Motori legfrissebb fejlesztő csomagját, aminek alapján a jelenlegi S2000-es szívómotorok között az egyik legerősebb. Ami Norbit illeti, figyelembe véve eddigi pályafutását, bármilyen eredményt is érünk el vele, az mérce lehet az autó, a csapat, és bármelyik jövőbeni versenyzőnk számára.
Persze az autósportban nincsenek előre lejátszott meccsek, sok minden megtörténhet, mindenképpen kellő alázattal vágunk neki. Pezsgőt bontani ráérünk a végén."


A Paul Ricard versenypályán megrendezett első versenyhétvégéről az Eurosport 2-n április 22-én 18.00-kor láthatnak összefoglalót az érdeklődők.

Háttérinformációk:
Team Unicorse - http://unicorse.hu
Kiss Norbert autóversenyző : http://www.oxxoracing.com/hu/index.php?main=team&al=norbi
A versenysorozat/ FIA ETCC (Túraautó Európa Kupa): http://fiaetcc.com

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.