Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-t

Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-t

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: fiawtcc.com

2012. november 18. 11:36

 

Pontosan két évvel első túraautós világbajnoki futamgyőzelme után, a Zengő Motorsport pilótája Makaóban megszerezte a privát (gyári támogatás nélkül induló) versenyzők számára kiírt trófeát.

Újabb magyar sporttörténelmi pillanatnak lehettek tanúi azok, akik vasárnap hajnalban felkeltek, hogy nyomon kövessék a Túraautó Világbajnokság zárófutamának közvetítését.

A makaói versenyre a tabella élén érkezett Michelisz Norbert, de üldözői, Pepe Oriola és Stefano d'Aste lőtávolban voltak. Annál is inkább, mert az év legnehezebb versenyén dupla pontokat osztanak a versenyzőknek.

A pénteken megtartott időmérő edzésen Norbi a hetedik helyet szerezte meg, így ebből a pozícióból rajtolt a vasárnapi első futamon, de belekeveredett egy tömeges balesetbe. Ő sem, és riválisai sem szereztek pontot. A második futamon a harmadik helyről rajtoló Michelisz megidézte 2010 szellemét, lerajtolta az előtte indulókat, de pár körrel később Oriola kiforgatta, és a gumifalnak csapódott. Mivel a spanyol is kiesett, a Zengő Motorsport pilótája maradt a Yokohama Trophy tabella élén.

Michelisz Norbert mellé tehát egy újabb olyan nemzetközi siker került, amelyet még magyar versenyző korábban nem ért el. 2012-ben ő lett a legjobb a privát csapatok pilótái között. Öt futamon bizonyult a legjobbnak, ebből a Hungaroringen egy abszolút győzelmet is ünnepelhetett. A világbajnokságban Michelisz a hatodik helyen végzett 155 ponttal, ami ugyancsak hatalmas előrelépés, hiszen tavaly kilencedik lett, 88 ponttal.

Norbi sikere mellett természetesen meg kell említeni a Zengő Motorsport sikerét is. A versenyzői értékelés tekintetében a magyar csapat a csúcsra ért. Privát csapatként, versenyzővel ennél többet nem lehet elérni a világbajnokságon. Zengő Zoltán és csapata mindezt a WTCC-s szereplés harmadik évében érte el, ami tovább emeli az eredmény értékét.

Gratulálunk Michelisz Norbert, gratulálunk Zengő Motorsport!

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.