A Creventic hazai pályán rendez

A Creventic hazai pályán rendez

Szerző: Creventic

2013. augusztus 31. 08:09

 

2014. május 30-31-én az északi tenger partján található Circuit Park Zandvoort lesz a helyszíne az első alkalommal megrendezésre kerülő Dunlop 12H Zandvoort endurance autóversenynek. A Dunlop 24H Dubai, a 24H Barcelona és a Dunlop 24H Hungary versenyek szervezőjeként ismert holland ügynökság, a Creventic a Zandvoort-i pálya vezetésével közösen, promóterként vesz részt a rendezvény létrehozásában, a szakmai rendezést pedig a Dutch National Racing Team (DNRT) vállalta. Az esemény lesz a leghosszabb verseny, amit Hollandiában GT és túraautók részére valaha szerveztek.

Az 1948-ban megnyitott Zandvoort versenypálya jól ismert a motorsport világában. 1985-ig több Formula 1 világbajnoki futamnak is otthona volt, 2001 óta rendszeres helyszíne a DTM futamainak és számos nemzetközi túra- és formula autós sorozat futamai is rendszeresen megfordulnak itt. A dűnék között fekvő 4,3 kilométeres pálya igen kedvelt a versenyzők körében, akik igazi versenyzőbarát pályának írják le: hosszú egyenesek, nagy sebességű kanyarok és izgalmas kanyarkombinációk találhatók rajta. A tengerparti Zandvoort üdülőváros számos szállodát és éttermet kínál, a főváros, beleértve a repülőteret is, könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is. Az áldozócsütörtököt követő hétvégére tervezett esemény lehetőséget nyújt arra, hogy a versenyzők és családjaik egy hosszú hétvégét töltsenek Zandvoortban.

Az elmúlt években a Circuit Park Zandvoort portofóliója több új nemzetközi eseménnyel bővült. “Nagy öröm számunkra, hogy végre egy igazi nemzetközi megbízhatósági versenyt is hozzáadhatunk a versenynaptárunkhoz. A Creventic-kel és a DNRT-vel közösen mindent elkövetünk, hogy mind a résztvevők, mind pedig a nézők számára nagyszeű esemény kerüljön megrendezésre.” - nyilatkozta Erik Weijers, a pálya igazgatója. “Izgalma lesz végigkövetni, hogy a holland csapatok ki tudják-e majd használni a hazai pálya előnyeit, győz-e majd holland csapat a holland pályán. A dolgukat megnehezíti, hogy számos erős külföldi csapat jelezte érdeklődését a verseny iránt. Igazán kíváncsi vagyok” - tette hozzá Gerrie Willems a Creventictől.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő hollandiai futamra a szervezők teli rajtrácsot várnak (50 induló), a GT és túraautók széles skálájával a Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Audi R8 és Chrysler Viper-től a BMW-ken keresztül a Reanult Clio-kig. Az előregisztráció már lehetséges a www.24hseries.com oldalon, további információk az eseményről, mint például az időterv, hamarosan publikálásra kerülnek. Ahogyan Dubai és Magyarorság esetében, a verseny exkluzív gumipartnere és névadó szponzora a Dunlop. Ahogy már megszokhattuk, a versenyről kiterjedt médiamegjelenés várható, beleértve a Motors TV-n sugárzott összefoglalót is.

4 verseny 2014-ben a Creventic versenynaptárában

Lassan összeáll a holland ügynökség 2014-es versenynaptára. A versenyévad a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Dunlop 24H Dubai versennyel kezdődik január 9-11. között. Ezt követi az új verseny, a Dunlop 12H Zandvoort május 30-31-én. A nyári szünet után, szeptember 5-7. között kerül megrendezésre a 24H Barcelona, míg a 12H Hungary különböző csapatok kérésére áttevődött őszire, október 3-4-én zajlik majd. A Creventic még egy tavaszi versenyt tervez egy olaszországi pályán, ennek részletei a megfelelő időben lesznek publikálva.

Ami pedig az idei évet illeti, a jövő hétvégén 24H Barcelona!

 

Közelgő események

.