A TR Sportirodáról

A TR Sportirodáról

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző, TS Sportiroda

2009. február 28. 14:52

Kiss Pál Tamás, az őstehetség

Kiss Pál Tamás, az őstehetség

Motorszás a Pannónia-Ringen

Motorszás a Pannónia-Ringen

Darvai Tündével a Pannónia-Ringen

Darvai Tündével a Pannónia-Ringen

 

Gyuricza Péter neve ismerősen cseng mind a gokartos, mind a gyorsasági autósportos berkekben. Aktív versenyzői pályafutását abbahagyva tehetséges versenyzők pályájának egyengetését, illetve a gyorsasági bajnokság támogatását tűzte ki céljául.

- Hogyan jött létre a sportirodád?
- Az aktív sportpályafutásomat 2007 év közepén hagytam abba és már akkor előkészítés alatt állt a sportiroda létrehozása.
Szerettem volna a támogatóimnak meghálálni a hét évnyi támogatásukat azzal, hogy további megjelenési lehetőségeket biztosítok a számukra a magyar autósportban s mindezt professzionális körülmények között, a legnagyobb hatékonysággal.


- Hogyan fogadták a támogatók és hogyan a versenyzők a törekvéseidet? - A legfontosabb számomra, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatójának és marketingeseinek a véleménye volt, mivel a legnagyobb támogatást tőlük kaptam.
Részletes leírást küldtem az elképzeléseimről, melyben kiemeltem, hogy nem egyéni karrier támogatásokban gondolkodom, hanem a gyorsasági autósport kiemelt megjelenéseit, igazi presztízs megjelenéseket kívánok eladni a számukra.
Ennek következménye lett, hogy a bajnokságunkat Duna Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokságnak hívják.
Ehhez persze nélkülözhetetlen volt a szakágunk hozzáállása, a hitelességem és azok a részletesen kidolgozott reklámcsomagok, melyek több előnyös reklámlehetőséget is biztosítanak a számukra és persze a gyorsasági szakág számára is.
A többi támogató részére pedig szintén olyan reklámhordozókat, csapatokat választottam, ahol biztosított volt az eredményesség vagy a garantált sajtó, illetve televíziós megjelenés. A versenyzők részéről úgy gondolom, inkább azon törekvéseim igazolnak pozitívumot, hogy fiatal tehetségeknek nyújtok segítséget, illetve bármilyen témában a rendelkezésükre állok és keresem a problémáikra a megoldásokat.


- Támogatod a formula autósokat és a kistúrásokat is.
- A Formula 2000 kategória névjogát az ACIS Benzinkúttechnika Kft. vásárolta meg, ezáltal a kategória média-megjelenéseit, illetve az A.C.S. Motorsport SE közreműködésével a formula autós utánpótlás nevelést támogatjuk.
Úgy gondolom, hogy jó az amit csinálunk, hiszen a gokartokból nem lehet kimozdítani a fiatalokat a bizonytalanba. Lehetőséget kell adni, hogy felelős döntést tudjanak hozni, hogy a karrierjüket milyen irányba építsék tovább. Jelenleg fél áron ülhetnek nálunk versenyautóba, a másik felét a sportiroda finanszírozza.
A kistúra kategória pedig, szintén az utánpótlás keresése miatt lett számomra érdekes, túl azon, hogy a versenyeik kifejezetten látványosak lettek az elmúlt két évben.


- Van e új felfedezetted?
- Mindig találok tehetséges fiatalokat, de az autósport, az költséges játék. Sokan úgy gondolják, hogy kötelessége valakinek, hogy tehetségeket kutasson. Ez egy üzlet, egy vállalkozás, ahol minden szereplőnek meg van a maga elvárása. Az autósport nem élvez semminemű állami támogatást s ezért a versenyzőknek maguknak kell eladhatóvá válni. Az eladhatóságig, pedig önköltséges az út.

- Kis Pál Tamás milyen hatással volt rád?
- Az maga volt, az álom. A teszt engem igazolt. Megtaláltam az évszázad tehetségét. Az pedig, hogy nem dolgozunk együtt, nem von le semmit az ügyünk értékéből. Tomi nem tőlem tehetséges, ő így születet és az apukája sok pénzt költött rá a gokartos évek alatt.

- 2009 a válság éve lesz?
- Minden bizonnyal. Nem álltatom magam, hiszen sok szerződés hever az asztalomon aláíratlanul, ami pénzt hozna az autósportba.
De optimista is vagyok és igyekszem úgy vinni az üzleti ügyeket, hogy mindazok akik számítanak rám, a gondjaimból a legkevesebbet érezzék.


- A négy kerekű sportok mellett a két kerekűek között is otthon vagy...
- A több lábon állás egy sportiroda életében nagyon fontos.
A motorsport pedig legalább annyi lehetőséget tartogat számomra mint az autósport. A Suzuki GSX-R kupa óriási reklámot és médiát kapott az elmúlt három évben. A két versenyzőm dobogós helyezései pedig megkönnyítik a reklámhelyeik eladását.
Idén magam is nyeregbe pattanok, bár nem a versenyzést tűztem magam elé, inkább csak jól akarom érezni magam.


- Olvasóink milyen témában fordulhatnak hozzád?
- Mindenben, ami az autósporttal vagy motorsporttal kapcsolatos. Úgy gondolom, hogy egy sportirodának azt a feladatot is el kell tudni látni, hogy a sportolók megbízzanak benne, hogy legyen egy hely, ahova szívesen fordulnak. Szeretnék ennek megfelelni.

 

Közelgő események

.