Tervek 2011-re

Tervek 2011-re

Szerző: gyorsasági.hu

Fotó: Bálint F Gyula

2011. április 29. 07:50

Laczkó Levente, Salzburgring

Laczkó Levente, Salzburgring

Dr. Lackó László, Hungaroring

Dr. Lackó László, Hungaroring

Dobogó Salzburgringen

Dobogó Salzburgringen

 

Dr. Lackó Lászlót, a Diamond Racing Team vezetőjét kértük, hogy mondjon pár szót a csapat idei terveiről

Négy darab kupás Suzuki van sajt tulajdonunkban, illetve megvan a tavalyi Renault Clióm, ez egy volt kupás, A csoportos versenyautó. Ez mellé készül még egy hasonló „A”-s Clio, ami kinézetre olyan lesz, mint a régi, technikailag azonban némiképp fejlettebb.
Készen van egy G Astra kupénk, ami az F-1600 géposztályba fog menni illetve egy szintén F csoportos Suzuki Swift építése is folyamatban van.

A pilótákat tekintve a biztos pont az a két Lackó gyerek. Ők az idén is a Suzuki kupába fognak menni. Visszajött Fazekas Peti, aki egy évet, családi okokból, kihagyott. Ő is Suzukival megy majd. Én megyek az egyik Clióval. Az Opellel a Hungaroring Kupán két barátom, Müller Jani és Nyéki Kornél megy majd, felváltva. Ők egyébként amatőr rallyban versenyeznek, a Hungaroring után meglátjuk hogyan alakul a további együttműködésünk. A másik Clio és egy Suzuki még üres.

Ami az eredményeket illeti, nyilvánvalóan mindig szeretnénk egy kicsit előrébb kerülni. Sokat nőttek a gyerekek. A tavalyi salzburgringi versenyünk egész jól sikerült, amit a sors az év folyamán elvett tőlünk, azt ott, egy csomagban visszakaptuk, a gyerekek és én is, hiszen a Renault-van az abszolút második hely egy szép emlék volt.

Tudatosan készítem a gyerekeket a versenyekre, minden nap legalább egy óra erőnléti edzést kell végigcsináljanak, beleértve 30 perc futást, tűzálló overálban a futópadon. Lehel nemrég mesélte, hogy az iskolai sportorvos megdicsérte, mert hat centit nőtt viszont fogyott négy kilót. Tavaly azt láttuk a belsőkamerás felvételekből, hogy a versenyek első felében nagyon gyorsak, aztán kezdtek elfáradni, jöttek a hibák. Ezt próbáljuk most kiküszöbölni.

A csapat már a tavaly nagyon komoly fejlesztésekbe kezdett, viszont ennek az volt az ára, hogy ez elvitte az energiánkat a versenyzéstől, illetve a versenyautók felkészítéstől. Most már egy tisztességes kamionunk van, megoldottuk a csapatrádiót és úgy tűnik, hogy sikerült egységes csapatképet felállítanunk. Ezeken a munkákon tehát túl vagyunk, így idén jobban tudunk mjd a versenyzésre koncentrálni.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.