Nem hisztek az A1-Ringbe?

Nem hisztek az A1-Ringbe?

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: ImageShack

2010. november 15. 13:36

 

Előző kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy a 2011-es tervezett helyszínek közül melyekre terveznek elmenni olvasóink. Az osztrák F1-es pálya kapta a legkevesebb szavazatot.

Két osztrák helyszín szerepel a jövő évi naptár tervezetben. Salzburgringen idén járt először a magyar mezőny, az A1 Ringen még soha.

A Zeltweg meletti Österreichring 1969-ben épült, a Formula 1 egyik leggyorsabb pályája volt. 18 nagydíjat rendeztek rajta 1970 és 1987 között. A kilencvenes évek közepén átépítették, átnevezték A1 Ringre, 1997 és 2003 között ismételten része volt a világbajnokság versenynaptárának.

2003 óta többször is felmerült a pálya felújításának, fejlesztésének ötlete, a projekt mögött olyan nevek szerepeltek, mint a VW, Magna, KTM, Red Bull vagy akár a volt Formula 1-es pilóta Alexander Wurz. 2008-ban végül a Red Bull kezdett egy 70 milliós felújításba a pályán. Dietrich Mateschitz kizárta annak lehetőségét, hogy a Formula 1 visszatérjen a pályára, csak a Német Túraautó Bajnokság (DTM) helyszíneként beszélt a pályáról. A pálya rekonstrukcióját ez év végén fejezik be. A DTM 2011-es versenynaptárában június 5-i dátummal szerepel az immár Red Bull Ring-nek nevezett pálya, novemberben pedig bejelentették, hogy az FIA Formula 2 sorozat hatodik fordulóját is itt rendezik augusztus utolsó hétvégéjén.*

A jelentős autósport történelemmel rendelkező pálya mégsem tűnik vonzó helyszínnek az olvasóink számára? Pedig több, mint 100 km-el közelebb is van Budapesthez, mint Salzburgring, amely egy százalékkal több szavazatot kapott, 300-al közelebb a lengyelországi Poznan-nál, amelyre 3%-al többen voksoltak.

A hozzászólások részben elmondhatjátok gondolataikat a Red Bull Ringgel kapcsolatban vagy akár a többi helyszínnel kapcsolatban is.


Forrás: wikipedia.org, fiaformulatwo.com, dtm.com

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.