Pályázat: Young Creative Chevrolet

Pályázat: Young Creative Chevrolet

Szerző: Chevrolet Magyarország

Fotó: a szerző

2011. március 30. 12:35

Clever.Hot, 2. hely 2010-ben az európai zsűri előtt.

Clever.Hot, 2. hely 2010-ben az európai zsűri előtt.

Bárányi Ádám, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt, Gálvölgyi Anett a tavalyi divat kategória győ

Bárányi Ádám, Kormos Anna Zsófia, Miovác Márton Zsolt, Gálvölgyi Anett a tavalyi divat kategória győ

 

Young Creative Chevrolet néven pályázati lehetőséget hirdet az immár 100 éves múltra visszatekintő autógyártó cég, amire Magyarországon 15 felsőoktatási intézményből pályázhatnak az alkotni vágyó diákok. A pályázatra 5 kategóriában - divat, fotó, grafika, videó és zene - nyújthatják be műveiket a hallgatók, amelyek közül a legjobbak a hazai forduló után, az európai döntőben egy nemzetközi zsűri előtt is megmérettetnek.

Idén, 2011-ben ötödik alkalommal tart nemzetközi diákversenyt a Chevrolet, amelynek célja egy olyan pályázati lehetőség megteremtése, ami lendületet és segítséget ad azoknak a fiatal, kitörni vágyó művészeknek, akik szeretnék bizonyítani tehetségüket a nagyközönség előtt.  A magyarországi hallgatók 2009 óta vesznek részt az évente megrendezett versenyen, 2010-ben összesen 93 magyar diák pályázott 7 egyetemről. A legszebb eredményt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói érték el, akik divat kategóriában 2009-ben és 2010-ben is európai második helyezést kaptak.
 
A 2011-es versenyre továbbra is 5 kategóriában - divat, fotó, grafika, videó és zene - várják a szervezők a pályaműveket, amelyeket az idén 100. születésnapját ünneplő márkára és annak múltjára összpontosítva kell elkészíteniük a versenyzőknek.  Míg a divat kategóriában egy időtlen, klasszikus értéket képviselő retro ruha megálmodásával kell készülniük a pályázóknak, addig a fotósoknak a márka 100 évét kell belesűríteni egyetlen képbe. A grafikus pályázatra jelentkezőknek egy emlék poszter elkészítése a feladat, amely azt tükrözi, hogy mennyire messze jutott a Chevrolet az elmúlt száz évben.  A mozgókép és a zenei pályázat a születésnapi partik hangulatát igyekszik megidézni, így videó kategóriában egy születésnapi meghívó elkészítését, zene kategóriában pedig, - a márka 100. születésnapja alkalmából - születésnapi dal komponálását várják a pályázat kiírói a versenyzőktől. A pályaművek először egy hazai zsűri előtt kerülnek megmérettetésre, amit a kategóriák győztesei számára az európai döntőn való részvétel követ.
Összesen 10.000 euró díjat ad át a Chevrolet Magyarország (kategóriánként 2000 eurót), az európai döntőben pedig közel 3000 eurót osztanak ki az első három helyezettnek. A pályamunkák leadási határideje: 2011. május 1. éjfél.
 
A pályázóknak idén egy egyedülálló lehetőség is a rendelkezésükre áll, ugyanis kategóriánként egy-egy konzulens segítségét is igénybe vehetik, akik a pályaművekkel kapcsolatban rengeteg hasznos tanácsot adhatnak a verseny résztvevőinek. Az on-line szakmai konzultációk során a jelentkezők a kérdéseiket Mojzes Dóra divattervezőnek, Misetics Mátyás fotóművésznek, Fodor Tamás grafikusnak, Balogh Balázs media designernek és Alpár Balázs zeneszerzőnek tehetik fel. Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vehessék a versenyzők, nem kell mást tenniük, mint április 11-ig az esemény hivatalos oldalán regisztrálniuk: http://www.ycc-hungary.info
 
A pályázatra azon felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek Magyarországról, melyek oktatói 2011. március 29-ig visszaigazolták az intézmény diákjainak részvételi szándékát.
 
A pályázatra a következő felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek:

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Műszaki Egyetem
Debreceni Egyetem
Eszterházy Károly Főiskola
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Kaposvári Egyetem
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Nyíregyházi Főiskola
Nyugat-magyarországi Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Széchenyi István Egyetem
Szent István Egyetem
Színház- és Filmművészeti Egyetem
VISART Művészeti Akadémia
 
További információ és a pontos pályázati kiírás az alábbi két linken található: http://www.ycc-hungary.info/wp-content/uploads/2011/03/szabalyzat.pdf

 

Közelgő események

.