Steve Jobs emlékére

Steve Jobs emlékére

Szerző: Bálint F Gyula

2011. október 8. 12:41

Az autó a 2010-es Nurburgring Oldtimer Grand Prix-n

Az autó a 2010-es Nurburgring Oldtimer Grand Prix-n

 

A versenyautók dekorációjával foglalkozó Nantes-i David Usal a Porsche 911 GT3 R Hybridre tervezett egy emléket állító designt.

Usal dAv Crea nevű kisvállalkozása olyan nagy nevű csapatot is kiszolgál, mint a francia Team Oreca vagy a svájci Hope Racing, de tervezett már overál-designt a Porsche-pilóta Romain Dumas-nak és Vanina Ickx-nek is.

A francia grafikus legutóbbi munkájával az Apple, ezen a héten elhunyt, vezérének állít emléket.

Az autósportot régebbről nyomon követők számára ismerős lehet a design. Az Apple Computer volt a főszponzora a Dick Barbour Racing csapat egyik autójának, annak amellyel a Bobby Rahal / Bob Garretson / Allan Moffat trió indult az 1980-as Le Mans 24 órás versenyen.

Az eredeti Apple dizájnos autó egy Porsche 935 K3 volt. A Porsche 935-öt 1977-ben mutatta be a Stuttgart-i cég. A gyári versenyautót független csapatok is fejlesztgették saját elképzeléseik szerint. A K3 a kölni Kremer Racing munkája, 1979-es modell, amellyel Klaus Ludvig Don és Bill Whittingtonnal megnyerte az azévi 24 órás viadalt.

A következő évben a Dick Barbour Racing két K3-ast indított. A Rahal / Garretson / Moffat trió által vezetett Apple-s autó nem tudta befejezni a versenyt, Barbour viszont ötödik lett (ebben az évben John Fitzpatrick és Brian Redman voltak a csapattársai).

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.